Sunday, September 16, 2012

kalau cuti dipanjangkan lagi...

Mane la ckup cuti 3 hari, nk shopping pun ase xlepas. Kalu seminggu baru best skit nk planning pergi mana2 yang jauh cikit dari kesibukan kota. Tu la kata-kata orang yang dapat cuti tapi xbersyukur (ak pun kdg2 mcm ni gak :(  ) .
Tapi kalu banding dengan mereka yang nak dapat cuti sehari pun payah, mmg kita betul2 kena bersyukur. Setakat ini Alhamdulillah , kerja sebagai cikgu ade jugak cutinya.Budak-budak cuti skolah, kami pun cuti..hehe..tp kdg2 tak begitu, kerana kalu budak2 cuti, cikgu2 kena merancang rancangan tahunan, memeriksa  kertas peperiksaan dan banyak benda yang melibatkan pengurusan. Maaflah kalau ape aku tlis x  sama dengan pengalaman guru lain .Lagi pun ak masih lagi GURU BAHARU...

 OK, sebenarnya ak nk kongsi selama 3 hari bercuti sempena cuti HARI MALAYSIA, ak n geng serumah sempat pergi shopping di GM KLANG, AEON KLANG dan NILAI.Memang shopping sakan  kawan aku seorang ni, sebab dia sedang mencari barang hantaran perkahwinan dia hujung tahun nanti. Aku pun ikut gak shopping..hhehe


Ni kali pertama sampai di GM Klang. Dengar kata  ini bangunan baru , berpindah dari bangunan lama yang bersebelahan sahaja. Patut lah masa sampai masih banyak kedai belum dibuka. Orang kata kat cni kalau beli borong dapat murah sedikit.
ni barang yang ak borong di GM. CUTE... Kalau beli satu harganya RM 1.50.. tapi  kalau beli banyak lebih pada 20 pieces  akan dapat harga RM 1.00 setiap satu.
 Niat di hati beli bende2 comel n cute ini untuk anak murid yang suka menolong cikgu, rajin dan bersahsiah baik.
depan pintu masuk GM ade air terjun .pose jap
Next stop adalah di AEON BUKIT TINGGI. Misi mencari barang untuk hantaran aku..ops...hantaran kawan, AIDA..HEHE

AEON BUKIT TINGGI

ade gak tempat yang penuh kehijauan dalam shopping compleks ni,boleh berehat sekejap


Sempat lagi ak grab kasut POLO ni..selesa...

Tabik tuan..hehehhe

Destinasi terakhir , NILAI 3...

Perabot pelbagai jenis menjadi pilihan pembeli di Nilai



Contoh hantaran yang siap digubah.Boleh la cilok idea cikit dari sini

kat cni memang terdapat pelbagai jenis barang untuk hadiah perkahwinan, hantaran .Rambang mata untuk memilihnya.Harga pun boleh tahan

Aida begitu tekun memilih bekas hadiah untuk majlisnya nanti..tema purple yer...
Hampir pukul 8.00 malam jgak lah ak tiba di rumah.Penat sangat-sangat... Ape pun, puas hati dapat release tension dengan  shopping!

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

GuaBlog.com