Monday, December 17, 2012

wachaaa!!chinese kung fu


Mengimbau kembali drama China yang amat2 aku minati semasa ditayangkan di TV2 dan TV3 suatu masa dulu. kalau tak silap aku, masa aku sekolah menengah..tapi sekarang dah tak ditayangkan drama bersiri begini...aku kalau dulu2 dari jam 6.00  petang hingga 7.00 malam sanggup tunggu.
kadang2 ada disiarkan kul 7.00 malam hingga 8.00 malam.
ni antara drama bersiri kung fu yang aku sangat minati...

1.SUPREME MASTER (TV3 -2001)


2. THE ROMANCE OF WHITE HAIR MAIDEN (TV2)
The Romance of the White Hair Maiden (1995 TV series).jpg

3.SMART KID (TV2)


4. THE FLYING FOX OF THE SNOWY MOUNTAIN


5.THE FILES OF JUNIOR BAO(TV2)


6. TREASURE VENTURE (TV3)
Treasure Venture Taiwanese Drama *ENG SUB*

7.THE LADY WARRIOR OF YANG FAMILY(TV2)
Warriors of the Yang Clan (楊門虎將 Taiwanese Drama)

8.CHESS WARRIOR
Chess Warriors (Vol. 1-20) (End) (China Version)

9.STORM RIDER (2004)


10.DUKE OF MOUNT DEER


11.THE LEGEND OF ARCHING HERO
The Legend Of Arching Hero (Vol.1-42) (End) (XDVD Version) (Taiwan Version)

13 comments:

  1. ada lagi koleksi drama kung fu..
    tapi dah lupa,macam mana nak cari balik tajuk-tajuk
    yang pernah disiarkan ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy jgak pminat drama kungfu cina..ad 1 cite yg sy tgh cri skg..cite tu yg sy igt dia ad 4 org kwn..hero nakal sgt..dia kna denda jd pokok teratai slgi dia xubah prangai dia..dia ad kuasa bola api terbang..bola api tu dia naik untuk bw dia ksana sni..ad spe2 tw x tjuk cite 2..

      Delete
  2. ade satu cerita kungfu 3 sahabat. sorg tu die ade 3 mata, satu lagi dkt dahi. episod last dorg jadi dewa. tahu tak tajuk cerita tu? tahun 2005 2006 tv3 pukul 6

    ReplyDelete
    Replies
    1. god of honour..yg ad nazha watak utama ny..klu x slap.

      Delete
  3. Hai.. sesiapa boleh tolong tak?
    Saye nak sangat tengok citer ni.. tapi tajuk die langsung tak ingat.. cerita tu di tayangkan maybe around 2001-2004 cenggitu kot.. x ingat..Zaman Wuxia. Lelaki ni die ade girlfriend then girlfriend die mati.. pastu die nak balas dendam pasal girlfrnd die mati kot.. One day.. die terjumpe satu ppuan ni.. die tutup muke nyer dengan viel.. mcm purdah tuh tp muke die sebijik cam girlfriend die yg mati tuh.. ppuan tu tutup muke die sbb ade parut bentuk love kt muke die (kalau x salah nama watak pompuan tu MENG).. sesiapa tahu.. please...please... bg tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. drama china apa ye yg ada scene dia boleh kawal banyak pedang ? hero dia rambut pendek tak silap. pakai baju putih je slalu

    ReplyDelete
  5. spe igt cita nie..xtau tv bpe da lupa..dy ada kuasa2..cita nie pasal prempuan yg bole tuka jadi manusia drpada ikan..tp klo malam dy kne tuka balik jadi ikan sbab sumpahan ke ape x igt..

    ReplyDelete
  6. citer yg tiga org. sorg rambut putih pnjg , sorg rambut kenteng, sorg lg xbrapa egt dh.. yg rambut putih tu tetibe jd jahat sbb power die ke ape tah..die ade ptg ptg. ape eh tajuk die.

    ReplyDelete
  7. Salam..sye pun tgh cari satu cerita nie..kisah antara seorang lelaki dan seorang perempuan yang telah menelan 7 biji mutiara..kedua2 mengandung dan melahirkan 7 org ank yg pandai berkungfu..anak2 dari lelaki mmg hebat berkungfu manakala anak2 dari perempuan tidak pandai namun menpunyai kuasa yg hebat..ape tajuk citer tu ek..?

    ReplyDelete
  8. apa ye tajukk cerita yang satu keluaga serikandi perempuan tu satu family.
    cite perang2, ada tayang kat tv3 dulu zaman 2000++ tapi x ingt..
    apa ehh cte tuuu??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

GuaBlog.com